Menu restauracji

123456789101112
   ZAKĄSKI

Moskol z masłem czosnkowym - 2 sztuki
Moskol z sosem borowikowym - 2 sztuki
Łoscypek z grilla z żurawiną
Łoscypek
z grilla z boczkiem

   ZUPY

Zupa dnia
Rosół domowy z makaronem
Barszcz czerwony solo/ z krokietem z mięsem
Pomidorowa z makaronem
Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakami
Gulaszowa z ziemniakami
Borowikowa z makaronem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Żurek z jajkiem i kiełbasą zapiekany chlebkiem

   DANIA MIĘSNE

Do dań mięsnych i rybnych podajemy zestaw surówek
z sosem czosnkowym oraz frytki.
Możliwość zamiany frytek na ziemniaki opiekane w cenie.

Pierś z kurczaka z grilla z brzoskwinią
Pierś z kurczaka z grilla z sosem borowikowym
Pierś z kurczaka panierowana
Kotlet de Volaille - filet z kurczaka z masłem
Kotlet po „florencku” zapiekany serem- kotlet drobiowy
z szynką,
pieczarkami, papryką, cebulą, szpinakiem,
zapiekany serem
Kotlet schabowy
Schab po „cygańsku” - z boczkiem i cebulą
“Cordon Blue” - kotlet schabowy z szynką i serem
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
Szaszłyk z polędwicy wieprzowej
Mixgrill - schab wieprzowy, polędwica wieprzowa,
pierś z kurczaka, kiełbasa z grilla
Golonko opiekane
Żeberka wieprzowe z pieca - 30 cm / 50 cm
Góralsko „Juzyna” dla 3/4 osób żeberka, kaszanka,
schab wieprzowy, boczek,
kiełbasa, ser regionalny

   RYBY

Pstrąg gotowany w jarzynach z masłem
Pstrąg smażony soute
Filet z dorsza panierowany

   DANIA RÓŻNE

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem – 3 szt.

Placek po Zbójnicku - placek ziemniaczany z gulaszem, zest. surówek

Kaszanka z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

Kiełbasa z grilla z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

Papas - ziemniaki opiekane, szynka, boczek, pomidor,
papryka konserwowa, cebula – zapieczone serem

Burger / Burger z serem
filet z kurczaka panierowany w bułce firmowej z dodatkami

Pierogi ukraińskie ze skwarkami - 10 szt.

Pierogi z mięsem i skwarkami - 10 szt.

Pierogi z kapustą, grzybami i skwarkami - 10 szt.

Naleśniki z serem i polewą - 2 szt.

Naleśniki ze szpinakiem - 2 szt.

Spaghetti alla „Bolognese”- sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan

Spaghetti alla „Carbonara” - szynka, boczek, żółtko jajka, śmietana,
czosnek, parmezan

DANIA DLA DZIECI

Pizza dla dzieci z szynką i pieczarkami - 24cm

Kotlet „Smerf” - pierś z kurczaka w płatkach
kukurydzianych, frytki, ketchup

Pierogi ukraińskie - 5 szt.

Naleśnik z serem - 1 szt.

Spaghetti „Bolognese” - sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan

SAŁATKI

Sałatki podajemy z sosami vinaigrette,czosnkowym lub oliwą z oliwek

Sałatka z tuńczykiem (Kapusta pekińska, tuńczyk, jajko gotowane,
ogórek kiszony, cebula, kukurydza, sos majonezowo-ketchupowy)

Sałatka „Królewska” (Kapusta pekińska, jajko gotowane, pomidory, ser żółty,
kurczak grillowany, oliwki, grzanki, sos czosnkowy)

Zestaw surówek - (mix warzywny) mały / duży

DESERY

Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i polewą – własny wyrób

Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i polewą

Puchar lodowy - Lody, bita śmietana, polewa


24 RODZAJE PIZZY, 2 WIELKOŚCI

ZAPRASZAMY