Menu restauracji

123456789101112
ZAKĄSKI

Smalec swojski z chlebem i ogórkiem kiszonym

Moskol z masłem czosnkowym - 2 sztuki
(góralski placek z gotowanych ziemniaków pieczony na blasze)

Ser regionalny wędzony z grilla z żurawiną

Ser regionalny wędzony z grilla z boczkiem i cebulą

ZUPY

Zupa dnia

Rosół z makaronem

Barszcz czerwony solo / z krokietem z mięsem

Pomidorowa z makaronem

Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakami

Gulaszowa z ziemniakami

Flaczki z pieczywem

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Żurek z jajkiem i kiełbasą zapiekany chlebkiem

Borowikowa z łazankami

DANIA MIĘSNE

Do dań mięsnych i rybnych podajemy zestaw surówek z sosem czosnkowym oraz frytki.
Możliwość zamiany frytek na ziemniaki opiekane w cenie.

Pierś z kurczaka z grilla z brzoskwinią

Pierś z kurczaka z grilla z sosem borowikowym

Pierś z kurczaka panierowana

Kotlet de Volaille - filet z kurczaka z masłem

Kotlet po „florencku” - kotlet drobiowy z szynką,
pieczarkami, papryką, cebulą, szpinakiem i zapiekany serem

Kotlet schabowy

Schab po „cygańsku” - z boczkiem i cebulą

“Cordon Blue” - kotlet schabowy z szynką i serem

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

Szaszłyk z polędwicy wieprzowej

 Mixgrill - schab wieprzowy, polędwica wieprzowa,
pierś z kurczaka, kiełbasa z grilla

Golonko opiekane

Żeberka z grilla - 30 cm / 50 cm

Pieczeń jagnięca w sosie własnym

Góralsko „Juzyna” dla 3/4 osób eberka, kaszanka,
schab wieprzowy, boczek,
kiełbasa, ser regionalny
)

 DANIA RÓŻNE

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem – 3 szt.

Placek po Zbójnicku - placek ziemniaczany z gulaszem, zest. surówek

Kaszanka z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

Kiełbasa z grilla z pieczywem

Kiełbasa z grilla z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

Papas - ziemniaki opiekane, szynka, boczek, pomidor,
papryka konserwowa, cebula – zapieczone serem

Burger / Burger z serem
filet z kurczaka panierowany w bułce firmowej z dodatkami

Frytki „Spadolini”

Frytki z ketchupem

Pierogi ruskie ze skwarkami - 10 szt.

Pierogi z mięsem i skwarkami - 10 szt.

Pierogi z kapustą, grzybami i skwarkami - 10 szt.

Pierogi na słodko z jagodami i śmietaną - 10 szt.

Naleśniki z serem i polewą - 2 szt.

Naleśniki ze szpinakiem - 2 szt.

Spaghetti alla „Bolognese”- sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan

Spaghetti alla „Carbonara” - szynka, boczek, żółtko jajka, śmietana,
czosnek, parmezan

RYBY

Do dań rybnych podajemy zestaw surówek z sosem czosnkowym oraz frytki.
Możliwość zamiany frytek na ziemniaki opiekane w cenie.

Pstrąg gotowany w jarzynach z masłem

Pstrąg smażony w otrębach

Pstrąg smażony soute

Filet z dorsza panierowany

DANIA DLA DZIECI

Pizza dla dzieci z szynką i pieczarkami - 24cm

Kotlet „Smerf” - pierś z kurczaka w płatkach
kukurydzianych, frytki, ketchup

Pierogi ruskie - 5 szt.

Naleśnik z serem - 1 szt.

Spaghetti „Bolognese” - sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan

SAŁATKI

Sałatki podajemy z sosami vinaigrette,czosnkowym lub oliwą z oliwek

Sałatka z tuńczykiem (Kapusta pekińska, tuńczyk, jajko gotowane,
ogórek kiszony, cebula, kukurydza, sos majonezowo-ketchupowy)

Sałatka „Królewska” (Kapusta pekińska, jajko gotowane, pomidory, ser żółty,
kurczak grillowany, oliwki, grzanki, sos czosnkowy)

Zestaw surówek - (mix warzywny) mały / duży

DESERY

Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i polewą – własny wyrób

Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i polewą

Puchar lodowy - Lody, bita śmietana, polewa


24 RODZAJE PIZZY, 4 WIELKOŚCI

ZAPRASZAMY