ZAKĄSKI
Smalec swojski z chlebem i ogórkiem kiszonym
Moskol z masłem czosnkowym - 2 sztuki
(góralski placek z gotowanych ziemniaków pieczony na blasze)
Ser regionalny wędzony z grilla z żurawiną
Ser regionalny wędzony z grilla z boczkiem i cebulą
ZUPY
Zupa dnia
Rosół z makaronem
Barszcz czerwony solo / z krokietem z mięsem
Pomidorowa z makaronem
Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakami
Gulaszowa z ziemniakami
Flaczki z pieczywem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Żurek z jajkiem i kiełbasą zapiekany chlebkiem
Borowikowa z łazankami
DANIA MIĘSNE
Do dań mięsnych i rybnych podajemy zestaw surówek z sosem czosnkowym oraz frytki.
Możliwość zamiany frytek na ziemniaki opiekane w cenie.
Pierś z kurczaka z grilla z brzoskwinią
Pierś z kurczaka z grilla z sosem borowikowym
Pierś z kurczaka panierowana
Kotlet de Volaille - filet z kurczaka z masłem
Kotlet po „florencku” - kotlet drobiowy z szynką,
pieczarkami, papryką, cebulą, szpinakiem i zapiekany serem
Kotlet schabowy
Schab po „cygańsku” - z boczkiem i cebulą
“Cordon Blue” - kotlet schabowy z szynką i serem
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
Szaszłyk z polędwicy wieprzowej
Mixgrill - schab wieprzowy, polędwica wieprzowa,
pierś z kurczaka, kiełbasa z grilla
Golonko opiekane
Żeberka z grilla - 30 cm / 50 cm
Góralsko „Juzyna” dla 3/4 osób (żeberka, kaszanka,
schab wieprzowy, boczek, kiełbasa, ser regionalny)
DANIA RÓŻNE
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem – 3 szt.
Placek po Zbójnicku - placek ziemniaczany z gulaszem, zest. surówek
Kaszanka z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
Kiełbasa z grilla z pieczywem
Kiełbasa z grilla z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
Papas - ziemniaki opiekane, szynka, boczek, pomidor,
papryka konserwowa, cebula – zapieczone serem
Burger / Burger z serem
filet z kurczaka panierowany w bułce firmowej z dodatkami
Frytki „Spadolini”
Frytki z ketchupem
Pierogi ruskie ze skwarkami - 10 szt.
Pierogi z mięsem i skwarkami - 10 szt.
Pierogi z kapustą, grzybami i skwarkami - 10 szt.
Pierogi na słodko z jagodami i śmietaną - 10 szt.
Naleśniki z serem i polewą - 2 szt.
Naleśniki ze szpinakiem - 2 szt.
Spaghetti alla „Bolognese”- sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan
Spaghetti alla „Carbonara” - szynka, boczek, żółtko jajka, śmietana,
czosnek, parmezan
RYBY
Do dań rybnych podajemy zestaw surówek z sosem czosnkowym oraz frytki.
Możliwość zamiany frytek na ziemniaki opiekane w cenie.
Pstrąg gotowany w jarzynach z masłem
Pstrąg smażony w otrębach
Pstrąg smażony soute
Filet z dorsza panierowany
DANIA DLA DZIECI
Pizza dla dzieci z szynką i pieczarkami - 24cm
Kotlet „Smerf” - pierś z kurczaka w płatkach
kukurydzianych, frytki, ketchup
Pierogi ruskie - 5 szt.
Naleśnik z serem - 1 szt.
Spaghetti „Bolognese” - sos pomidorowy, mięso mielone, parmezan
SAŁATKI
Sałatki podajemy z sosami vinaigrette,czosnkowym lub oliwą z oliwek
Sałatka z tuńczykiem (Kapusta pekińska, tuńczyk, jajko gotowane,
ogórek kiszony, cebula, kukurydza, sos majonezowo-ketchupowy)
Sałatka „Królewska” (Kapusta pekińska, jajko gotowane, pomidory, ser żółty,
kurczak grillowany, oliwki, grzanki, sos czosnkowy)
Zestaw surówek - (mix warzywny) mały / duży
DESERY
Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i polewą – własny wyrób
Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i polewą
Puchar lodowy - Lody, bita śmietana, polewa
24 RODZAJE PIZZY, 4 WIELKOŚCI
ZAPRASZAMY